Hungarowild

Császári vadászterület

A Császári vadászterületünk a Vértes-hegység és Bakony-hegység között a helyezkedik el, melyből közel 1300 ha a vadaskert és 2500 ha a szabadterület, 97%-ban erdősült. Az egykori Eszterházy birtokon a második világháborút követően a 60-as évek végén Vadásztársaság vadgazdálkodott 5400 ha-on.
A 80-as évek végén és a 90-es évek elején vadbetelepítési program keretében Gyulajról dámszarvast telepítettek a vadászterültre, melyet a 90-es évek közepéig nem vadásztak. A 90-es évek elején a vadászterületen jelentős mennyiségű gímszarvas és dámszarvas élt és mindig ismert volt a terület a kifejezetten nagylétszámú vaddisznó populációjáról.
1997-ben az új vadászati törvény és vadászterületek felosztása következtében a vadászterület kettő részre szakadt. A 3400 ha, nagyban erdősült vadászterület rész az Állami Erdészet kezelésébe került, melyen belül egy 1000 ha-nál nagyobb vadaskertet létesítettek 2000-ben. Az erdészet feltárta az addig érintetlen erdőrészeket és megkezdték az első vaddisznóhajtások szervezését.
A Göbölös család 2001-ben először a vadaskertet körül ölelő szabadterületi területrészre, majd 2003-tól a vadaskertre is hosszútávú üzemeltetési szerződést tudott kötni az Állami erdészettel, 2011-től a család tulajdonában lévő Hungarowild kft. üzemelteti a vadaskertet és vadászati szerződést köt minden évben a szabadterületre tervezett teljes elejthető vadmennyiségére.
2011-től célirányos vadgazdálkodást folytatunk a dámszarvas, gímszarvas és muflon populációnk trófeáinak javítása érdekében, illetve a vadkan állományunkban testtömeg növelése érdekében, a vadászterületen elejtett számos trófeánk szerepel a Magyar és Világranglista első 50 helyezettje között és több vadkant lövünk évente melyek akár a 250 kg élő súlyt is elérik. Specializálódtunk a nagyterítékű vaddisznó vadászatainkra, melyből évről-évre mind Magyar és mind saját rekordot sikerült felállítanunk.
Az első osztályú vadászatok mellett közel 60 tonna vadhús kerül forgalomba vadászterületünkről, mely érdekében 2022-ben új beruházás keretében megnöveltük a vadhűtő kapacitásunkat és akár 100 db vadat tudunk egy időben tárolni és hűteni.
2022-ben a teljes gépjármű parkunkat lecseréltük, vadászvendégeinket 9 db teljesen új terepjáró fogadja a vadászterületen, a reptérről pedig vadonatúj Toyota személy és pickupokkal tudjuk magunk a transzfert megszervezni.
Egy időponton belül összesen 6 vadászvendéget tudunk a vadászterületünkön kísérni és akár 20 fős vadászcsoport részre tudunk vaddisznóhajtást szervezni. Jelen helyzetben nem rendelkezünk még saját szálláslehetőséggel, így a 20 km körben tudjuk vadászvendégeinket vagy a Károlyi Kastélyban vagy a Gottwald hotelban elszállásolni.

Pillanatok a császári vadászterületről!